חוויה קולינרית

חוויה קולינרית

בסדנאות האוכל גורמה השונות אני שמה דגש על החוויה הקולינרית.

לדעתי חוויית גורמה קשורה בריחות, טעמים, כלי ההגשה, עריכת שולחן, חיבור בין המנות, הצבעים, הרכבת המנות והפרזנטציה של המנות.

משתתפי הסדנאות מגיעים אל אוירה נפלאה המלאה בריחות וצבעים כשלב ראשון. הריגוש הראשוני מועבר ע"י מראה השולחן הערוך עם כלים בהתאמה כמו כלי חרסינה מלימוז', כוסות קריסטל ליין, סכו"ם כסף מעוצב, פרחים ומפיות בהתאם לצבעים ולמאכלים.

מיד בהגעתם הם מקבלים חוברת מתכונים מעוצבת לפי נושא הסדנה ובה נמצא התפריט של הסדנה חוויתית ואופן הכנת המנות.

בשלב השני מתרחש גירוי לחך, שלב הטעימות כגון אפריטיף, מתאבנים, קוקטייל או הכרות של משקה מיוחד אחר.

לעתים הסדנה מועברת עם מצגת בליווי מוסיקלי שמגרה את חוש השמיעה והראיה.

החוויה הקולינרית אצלי מלווה באנקדוטות היסטוריות הקשורות לשורשיי הצרפתיים, דרכן עוברים זיכרונות ילדותי והמשתתפים נסחפים למסע בזמן למקום אחר. לרוב הם מעידים ש"עשו ביקור קצר במקום קסום מנותק מהמציאות ומהזמן".

הגורמה הצרפתי בדרך כלל נתפס כאוכל אקסקלוסיבי וקשה לביצוע. בסדנאותיי ההסברים מבוצעים ומוסברים בגובה העיניים, בשפה פשוטה, ברורה ומדויקת תוך כדי נתינת טיפים ועצות שימושיות להכנת המנות.

לאט לאט חלל הבית מתמלא בריחות וניחוחות של בישול שמגרים את בלוטות הטעם ומשתתפים רבים לא פעם מבקשים, עוד לפניי המעבר לשולחן, לגשת לסירים לטעום.

החוויה הקולינרית מסתיימת בישיבה סביב שולחן ערוך ומעוצב עם מנות ערבות לחך ויין טוב. משתתפי הסדנה שהיו זרים אחד לשני בתחילת הסדנה הופכים להיות חברותא אחת סביב לשולחן.