״ סדנת בישול ופאנג שווי" !
באיחור לא שיגרתי, אני שמחה להמליץ על בשלנית ומארחת נפלאה !

בחרתי לבוא לסדנה משולבת ולא במקרה. המיזוג בין עיסוק במזון ללמידה והתנסות בעיצוב, הוא שילוב מרענן.
האוזניים מקשיבות, המח לומד והגלגלים שקצת חורקים, נעים על השמן והתבלינים והעיניים….הן שיודעות לתרגם למילים את החוויה.

נכנסים לדירה של יהודית ומיד מרגישים שהיא בית. הריח הנישא באוויר, הסלון הנינוח, פינת האוכל (שתמונה) שמקנה תחושת אינטימיות לסועד ומאפשרת שיחה בין האורחים.

הסדנה נפתחה בהכרת סגנונות עיצוב שולחן לאירוח לקפה/ארוחת צהריים/ערב שמלמדת ירדן אורון, מעצבת פנים.
במהלך העיצוב המשתנה לנגד עינינו, שכלל החלפת מפות, מפיות, סכו"ם, קישוטים למיניהם והסברים, השתלבה יהודית והסתבר שבביתה ניתן למצוא, בין היתר, כוסות לכל סוגי המשקאות כשמארחים בבית: גראפה, ויסקי, יין לבן, יין אדום, ליקר ועוד. זו לא פרסומת לגנבים. נפעמתי מהמגוון וזו הזדמנות להחמיא ל"נחתומה".

וכך עברנו בין מנה למנה מהסלון לאי המטבח.
סביב האי וליד הכיריים צפינו במעשי הרוקחות והסבריה של יהודית, כך שהיא חשה נח בממלכתה ואפינו התמלא בניחוחות מעניינים שגורמים לבטן לחכות שבעתיים.

טיפים חשובים שליקטתי:
1. שעועית מעודנת היא טעימה יותר, פריכה ומרגישים שאוכלים ירק.
2. ניתן להוסיף חתיכות קטנות של מנגו לסלט ירקות. העסיסיות והמתיקות שלו הופכות את הסלט למדהים !
3. לא לכסות תפוחי אדמה כשמכניסים לתנור. תפוח אדמה מוציא מים וכשמכסים אותו, בעצם מבשלים אותו וזו אינה המטרה כשהוא נכנס לתנור. אם רוצים את התפוח קריספי, יש להשאיר את התבנית חשופה, מקסימום קצת נשרף.
4. אגס ביין. ניתן לטבול רק חצי אגס ברוטב ואז נקבל אגס סגול ולבן. הרוטב היה מעלף.
5. בשר – יהודית רוכשת רק בשר טרי. כזה שלא הזריקו לו מים או חומרים אחרים. יש לו ריח טוב, צבע יפה וניתן לבקש מהקצב לפרוס אותו כמו שניצלים (אם הקצב שלכם מקצועי, אחרת ותרו).
מומלץ שהבשר יחתך ברצועות דקות, כך שמהביס הראשון תחושו כמה הוא נימוח ואפילו לא צריך סכין.

והנה מספר טיפים מירדן לגבי עיצוב שולחן:
אל תפחדו לעוף עם הדמיון ולנסות לסדר את השולחן עם מוצרים קטנים ומשעשעים (כדורים, פרחים, נרות ועוד).
מומלץ לערוך את השולחן ב-2 צבעים מנוגדים. כלומר קהה ובהיר. אם מדובר במפה לבנה, אפשר לערוך את השולחן עם צלחות בעלות בצבע אחיד כמו אדום/שחור/ כחול או ומפיות בעלות צבעים תואמים, כך שלעין יהיה מעניין אך לא מקושקש מדי.
אם המפה צבעונית, כלומר המפה היא הנושא, מומלץ לשים צלחות בצבע אחד ואף שקופות.

שנה חדשה נכנסה וזו ההזדמנות לטעום טעמים חדשים, להכיר אנשים ולחוות חויה.״
תודה לך. יהודית לוטואק על הכל

גלילה לראש העמוד







    דילוג לתוכן